Геращенко про позицію РФ у Мінську: Васька слушает, да ест

Геращенко про позицію РФ у Мінську: Васька слушает, да ест

Укрінформ
Через те, що в Кремлі вважають, що українські заручники в Росії не мають відношення до Мінського процесу, так складно просуваються перемови про звільнення українців, яких утримують на території Російської Федерації.

Про це в ефірі "5 каналу" у програмі "Погляд" повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Позиція Російської Федерації сьогодні - що до Мінського процесу ті, хто утримуються в Росії, не мають жодного відношення і таке інше. Тому для нас очевидно, що тут, знову-таки, потрібно посилювати тиск світу на Російську Федерацію з вимогою звільняти от цих людей, на яких просто Росія оголосила сафарі тільки тому, що вони громадяни України. Ми посилюємо міжнародний тиск, але що тут робить російська сторона: "Васька слушает, да ест". Да. Хапають нових заручників, чуємо дивні якісь заяви, що начебто Сенцов, Кольченко - громадяни Російської Федерації", - зазначає Геращенко.

Крім того, перший заступник Голови Верховної Ради України повідомила, що сьогодні на Донбасі перебуває 40 тисяч учасників незаконних збройних формувань, з яких більше 6 тисяч – російські кадрові військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-