Україна має союзників для побудови відносин з адміністрацією Трампа - експерт

Україна має союзників для побудови відносин з адміністрацією Трампа - експерт

Укрінформ
Після підбиття підсумків виборів-2016 у США завдання українського керівництва - побудувати партнерські взаємовідносини з новою адміністрацією Білого дому, спираючись на потужний потенціал підтримки у Сенаті і Конгресі Сполучених Штатів.

Про це сказав в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу директор Українського наукового інституту Гарвардського університету професор Сергій Плохий.

«Наступність в американській політиці багато в чому забезпечується за допомогою Сенату і Конгресу. А тут сьогодні в України є багато друзів. Завдання українського керівництва - побудувати партнерські взаємовідносини з Білим домом, спираючись на цей потужний потенціал», - сказав Плохий.

На його думку, несподіваний результат президентських виборів у США не повинен нікого бентежити, тому що багато всього «залишається постійним в американській політиці». Також професор Плохий пропонує не поспішати з висновками, а почекати, коли новий президент і його команда визначаться з першими рішеннями: «Кожен новий хазяїн Білого дому перемагає на хвилі надій на зміни і кожна нова адміністрація бере час, щоб визначитися з новими пріоритетами у внутрішній і зовнішній політиці. Те саме буде з президентом Трампом і його командою».

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама привітав Дональда Трампа з перемогою на виборах і запросив на зустріч у Білий дім 10 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-