Петренко обіцяє не допустити технічних кандидатів до конкурсів у держпідприємства

Петренко обіцяє не допустити технічних кандидатів до конкурсів у держпідприємства

Укрінформ
Міністерство юстиції України займатиме активну позицію у номінаційному комітеті Кабміну, аби не дозволити так званим технічним кандидатам зірвати прозорі конкурси на посади керівників держпідприємств.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час засідання уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дуже правильна позиція Прем’єр-міністра, першого віце-прем’єра про те, що ми повинні продовжувати даний процес реформи системи державного управління, і в цій частині ми б хотіли зазначити, що ті процедурні моменти і ті положення, які зараз включаються до даного переліку актів - дуже важливо, аби вони пройшли аналіз Міністерства юстиції на предмет того, аби не дати можливість так званим технічним кандидатам, які точно підуть зараз на ці конкурси, зривати проведення конкурсів. Я можу чітко пообіцяти, що Міністерство юстиції буде займати активну позицію у номінаційному комітеті саме забезпечуючи захист інтересів держави і Кабміну від зриву конкурсів з боку нечесних на руку технічних кандидатів”, - сказав Петренко.

Він нагадав, що торік, коли лише запустили роботу номінаційного комітету, уже тоді зіткнулися з шаленим спротивом так званих технічних кандидатів, які “закидали” уряд десятками рішень судів про заборону проведення публічних конкурсів.

На переконання міністра, яскравим прикладом прозорості було призначення через публічний конкурс незалежних керівників для одних із найбільших державних компаній - “Укрзалізниці” та “Укрпошти”.

“І, незважаючи на весь спротив державного бюрократичного апарату, вони працюють, і я переконаний, що вони будуть успішними”, - наголосив Петренко.

Він також повідомив, що увесь український народ уже наступного року зможе побачити величезні статки й прибутки керівників державних підприємств, які будуть змушені подати електронні декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-