Президент Молдови пояснив Додону, що Крим - це Україна

Президент Молдови пояснив Додону, що Крим - це Україна

Укрінформ
Президент Молдови Ніколае Тімофті закликав кандидатів на посаду президента утриматися від емоційних передвиборних заяв, що зачіпають добросусідські і взаємовигідні відносини з сусідніми державами - Україною і Румунією.

Таку думку глава Молдови висловив у контексті недавнього виклику посла України в Кишиневі Івана Гнатишина в Київ для консультацій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Необхідно враховувати, що політичні заяви докорінно відрізняються від передвиборних, іноді емоційних, миттєвих, але здатних внести певний конфуз у дипломатичні відносини. Саме у цьому контексті українська влада викликала посла в Кишиневі в Київ для консультацій. Як глава держави, хочу особливо наголосити, що громадяни нашої країни не повинні розплачуватися за необдумані заяви кандидатів на найвищу посаду в державі, а добросусідські і взаємовигідні відносини з Україною і Румунією не повинні ставати заручниками передвиборних заяв», - наголосив Тімофті.

Президент Молдови підтвердив беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зазначивши, що «майбутній президент Молдови не повинен виступати із заявами, здатними, з одного боку, залучити на свою сторону якомога більше виборців, а з іншого - дестабілізувати ситуацію в регіоні».

 «Новообраний глава держави, щоб уникнути політичних катаклізмів національного і міжнародного масштабу, зобов'язаний, насамперед, керуватися Конституцією і принципами міжнародного права, а не емоціями», - підсумував Тімофті.

 Як повідомляв Укрінформ, раніше один з кандидатів на посаду президента Молдови, лідер Партії соціалістів Ігор Додон заявив, що «Крим належить Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-