Геращенко анонсує звіт ОБСЄ про полонених на окупованому Донбасі

Геращенко анонсує звіт ОБСЄ про полонених на окупованому Донбасі

Укрінформ
Координатор ОБСЄ Тоні Фріш 9 листопада на засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі  прозвітує про відвідання окупованих територій і в'язниць, де утримують заручників.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"У вівторок, 8 листопада, в Мінську працювала лише гуманітарна підгрупа.... Вже завтра, у середу, до роботи групи доєднаються В. Медведчук і представники СБУ, які в першу чергу відповідають за питання звільнення заручників. 9 листопада ми почуємо звіт координатора ОБСЄ Т. Фріша про його відвідання окупованих територій і тюрем, де утримують заручників. І будемо докладати всіх зусиль для звільнення хлопців", - написала Геращенко.

Вона поінформувала, що учасники сьогоднішнього засідання гуманітарної підгрупи обговорили питання роботи КПВВ.  Геращенко зазначила, що Україна наполягає на безумовному дотриманні режиму тиші з боку ОРДЛО і створенні безпечних умов для цивільного населення, яке щодня перетинає КПВВ на лінії зіткнення, щоб отримати пенсії на підконтрольній українській владі території. 

Члени гуманітарної підгрупи підтримали пропозицію ОБСЄ розмістити поблизу КПВВ "Станиця Луганська" спеціальну місію Червоного Хреста, що сприятиме безпековій ситуації поблизу пропускного пункту. 

"Українська сторона взагалі виступає за те, аби постійно діючі пункти МКЧХ і ОБСЄ діяли поблизу всіх пропускних пунктів. Не приїжджали туди на 15 хвилин на день, а працювали цілодобово. Також ми підтримуємо участь МКЧХ в відновленні мосту через Сіверський Донець в районі Станиці Луганської, що  дуже допомогло б простим людям", - зазначила Геращенко.

Вона поінформувала, що "гостро поставила" на засіданні питання відкриття КПВВ в "Золотому", робота якого заблокована представниками ОРЛО ще 31 березня 2016 року. "Поки що під надуманими приводами ОРЛО не дають можливості розпочати роботу цього пропускного пункту, знову й знову відтягуючи на невизначений термін його відкриття. Звернулася до ОБСЄ з проханням сприяти якнайшвидшому відкриттю КПВВ. Вважаю, в ідеалі дата старту роботи пункту мала б бути визначена вже завтра - заради розвантаження інших контрольних пунктів і реальної допомоги цивільному населенню", - акцентувала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-