Україна хоче розширити участь своїх

Україна хоче розширити участь своїх "блакитних касок" у місіях ООН – Клімкін

Укрінформ
Україна, яка є активним контрибутором у операціях з підтримання миру ООН (ОПМ), має намір розширити географію участі своїх "блакитних касок" у місіях Міжнародної організації.

Про це заявив, виступаючи в понеділок на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна надає великого значення питанню достатнього формування сил, що продовжує залишатися проблемою для операцій ООН з підтримання миру. Україна має твердий намір розширити географію участі своїх "блакитних касок" у місіях ООН", - наголосив глава українського МЗС.

Міністр нагадав, що Україна заявляла про свою готовність зробити такий крок після зустрічей високого рівня в ООН минулого року.

Крім того, Клімкін зауважив, що Україна підтримує необхідність більш тісної інтеграції сучасних технологій і розвідувальних можливостей в операціях з підтримання миру. За його словами, важливо, щоб країни-контрибутори були повною мірою забезпечені оперативною інформацією про ситуацію в питаннях безпеки на місцях.

Він також підкреслив, що українська сторона вважає пріоритетом миротворчої діяльності ООН політику захисту цивільного населення. У цьому зв'язку Клімкін нагадав про приєднання України в травні цього року до "Принципів Кігалі", документа, що визначає першочерговим завданням для ОПМ захист цивільного населення всіма можливими способами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-