Геращенко: Проект Шовкового шляху є

Геращенко: Проект Шовкового шляху є "питанням нашого майбутнього"

Укрінформ
Більшість народних депутатів Ради увійшли в депутатську "групу друзів Україна-Китай" та виступають за активне налагодження міжпарламентських відносин між Україною та КНР. 

Про це заявила у понеділок перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час відкриття Першого міжнародного українського форуму Шовкового шляху 2016 Ukraine Silk Road Forum у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні значно активізувався міжпарламентський діалог між Україною та КНР. В українському парламенті створена "група друзів Україна-Китай", яка сягає майже конституційної більшості і становить 237 народних депутатів", - заявила вона.

Геращенко зазначила, що на сьогодні ця група дуже активно працює у міжпарламентському просторі. Зокрема, вона вказала на те, що декілька днів тому завершився успішний візит делегації українських парламентаріїв до Китаю, під час якого порушувалися питання активізації міжпарламентського діалогу, зближення двох країн у різних сферах.

Заступник голови парламенту також наголосила, що в умовах гібридної війни РФ проти України, коли наша країна  втратила не лише значний відсоток економіки, але й втрачає транзитні шляхи, що блокуються агресором, дуже важливим є долучення України до світової мережі інфраструктурних та логістичних проектів. І в цьому плані проект Шовкового шляху є "питанням нашого майбутнього", переконана Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-