До НАБУ надійшло три звернення про перевірку декларацій нардепів

До НАБУ надійшло три звернення про перевірку декларацій нардепів

Укрінформ
До Національного антикорупційного бюро України надійшло три звернення стосовно необхідності проведення перевірки декларацій народних депутатів України.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у суботу під час відкритої дискусії на тему: «Особливості діяльності НАБУ та міжнародний досвід боротьби з корупцією», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз звернень не дуже багато. Станом на вчора (4 листопада. - Ред.) два народні депутати написали звернення на своїх колег і один народний депутат написав заяву, щоб його самого перевірили. Але я думаю, коли закінчиться семиденний термін для внесення змін і ми будемо вважати декларації як остаточні і які можуть бути перевірені, то я думаю, що цих звернень буде набагато більше», - сказав Ситник.

За його словами, наразі в НАБУ вже розширили аналітичний підрозділ «на декілька одиниць», які займатимуться перевіркою декларацій чиновників і посадовців вищого рангу. Паралельно в бюро завершується встановлення аналітичних програм, які дозволять набагато пришвидшити аналіз декларацій.

«Наш аналітичний підрозділ, у принципі, готовий до роботи, ми створили робочі місця для НАЗК, тому я пропоную включитись усім до цієї роботи. Вона не буде дуже швидкою, оскільки кількість тих декларацій, по яких є багато питань, надзвичайно велика, і я думаю, що ця робота буде тривалою, на виснаження», - підкреслив керівник НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-