Савченко вимагає розкрити інформацію про посередників у сфері закупівель для армії

Савченко вимагає розкрити інформацію про посередників у сфері закупівель для армії

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко направила в Міністерство оборони депутатський запит, в якому просить надати їй інформацію "про загальну кількість та суми укладених договорів між Міністерством оборони та підприємствами, які не є безпосередніми виробниками продукції за договорами або не є суб'єктами надання послуг".

Про це вона написала на сторінці в Facebook.

"Ганебним і загальновідомим є той факт, що велика частка закупівель для потреб українського війська здійснюється та здійснювалася через посередників, багато військових експертів називають різні цифри: від 50% до 90% від загальних закупівель", - йдеться у тексті запиту.

Відтак "переважна кількість цих товарів надходить до наших військових, проходячи через різні кола посередників, навіть через декілька, таким чином суттєво підвищуючи ціну закупівлі, а у деяких випадках - у рази!", - стверджує депутат.

"Безумовно, нова система закупівель ProZorro, яка також почала працювати і в сфері військових закупівель, частково врегулює ціну на товари та послуги, але проблема закупівель через посередників – залишається", - підкреслила Савченко.

Вона сподівається, що на підставі даних, які вимагає від МО, "буде перевірено ідею розробки та подання проекту Закону України, який би заборонив закупівлю у секторі оборони України через посередників.

"Необхідність такого Закону є предметом фахової та експертної дискусії. Буду вдячна, якщо Ви висловити свою думку про необхідність такого Закону, фахівці та експерти you are welcome!", - підсумовує Савченко.

У попередньому дописі Савченко зазначила, що не мала часу звітувати про поїздку до Великої Британії, але основна тема її розмов там з політиками - заручники кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-