На сайті Ради запустять громадське обговорення законопроектів

На сайті Ради запустять громадське обговорення законопроектів

Укрінформ
На офіційному веб-сайті Верховної Ради незабаром запрацює Портал громадського обговорення законопроектів, створений на виконання рекомендацій Місії Європарламенту з оцінки потреб ВР.

Про це пыд час круглого столу розповів директор Програми USAID РАДА Ігор Когут, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо портал громадського обговорення законопроектів. Не зайве буде зазначити, що цьому ресурсу відведено окреме місце в дорожній карті реформ, котра була запропонована Місією Європартаменту та з оцінки потреб Верховної Ради України",- сказав Когут.

У свою чергу, директор Регіональної місії USAID Сюзан Фрітц підкреслила, що новостворена інформаційна платформа дозволить долучити громадян України до законодавчого процесу.

При цьому вона нагадала, що однією з ключових функцій будь-якого парламенту є саме слухання і представлення парламентаріями своїх виборців.

"Це дасть українцям можливість коментувати законопроекти, комунікатувати із законодавцями",- пояснила Фрітц важливість запровадження відповідного порталу.

Керівник управління комп'ютеризованих систем ВР Олексій Сидоренко розповів, що в тестовому режимі Портал громадського обговорення законопроектів планується запустити на головній сторінці офіційного сайту парламенту вже з наступного тижня.

За його словами, основною метою порталу є забезпечення ефективної комунікації між суб'єктами законотворчої ініціативи та громадянами, державними і недержавними організаціями, тобто всіма зацікавленими сторонами у ході написання законопроектів.

Він підкреслив, що цей інформаційний ресурс дозволить громадянам заздалегідь ознайомитися з законопроектами, що мають бути винесені на обговорення Верховної Ради, і знаходяться на розгляді профільних комітетів, та взяти участь в їх обговоренні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-