Данилюк знає кілька міністрів, які хочуть піти через зарплату

Данилюк знає кілька міністрів, які хочуть піти через зарплату

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк незадоволений своєю заробітною платою і вважає, що держслужбовців має бути набагато менше, але зарплати в них мають бути набагато більші.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Сегодня.

"Мені моєї зарплати не вистачає - я живу на заощадження. І я вам хочу сказати, що це стосується не лише міністрів, це стосується і заступників міністрів, я знаю кілька людей, які розглядають можливість піти", - відзначив Данилюк.

Він вважає, що держслужба - це не соціальний захист і не спосіб працевлаштовувати сотні тисяч людей.

"У нас усі звикли, якщо чиновник - тому поганий, ми створили такий імідж. А насправді від цього чиновника в нашій системі залежить, як житимуть люди. Так краще ж нам залучити кращих, які б не займалися корупцією і не просиджували штани, а реально могли змінювати країну. Держслужбовців має бути набагато менше, але зарплати в них мають бути набагато більші", - заявив Данилюк.

Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк в електронній декларації вказав 155 тисяч доларів готівкою і 21 тисяча фунтів стерлінгів у його дружини.

У Данилюка також є 2 рахунки в Укрсоцбанку - на 1243 дол. США і 3226 грн, на рахунку в Приватбанку у нього 1067 грн. Його дружина Ольга тримає 15 тис. 660 фунтів стерлінгів у британському National Westminster.

Данилюк також повідомив, що позичив 53 тис. дол. США третім особам.

З нерухомості у міністра фінансів в спільній власності з дружиною є земельна ділянка площею 984 кв. м і житловий будинок (290 кв. м) у Вишеньках Бориспільського району Київської області.

Крім того, Данилюк задекларував швейцарський годинник ХІХ століття, а його син Олександр - афонську ікону Святого Миколая ХХ ст.

Міністр вказав, що в спільній власності з дружиною має автомобіль BMW X5 2008 року випуску.

У розділі "Доходи" Данилюк записав 177 тис. 10 грн зарплати і 374 тис. 535 грн дивідендів.

Що стосується витрат, міністр фінансів задекларував 262 тис. 800 грн на навчання в Україні і 198 тис. 374 грн - на навчання у Великобританії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-