Податкові з «маски-шоу» перетворяться на консультантів - Президент

Податкові з «маски-шоу» перетворяться на консультантів - Президент

Укрінформ
Податкові інспекції перетворяться на консультаційні центри, які лише допомагатимуть підприємцям у разі необхідності.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на на XVI Міжнародному економічному форумі у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З чим раніше асоціювалася податкова інспекція в районі? З "маски-шоу" або з хабарем. І треба навчитися відверто і чесно про це казати. У що ми зараз їх перетворюємо? В консультаційні центри. Ніяких більше повноважень немає! Якщо потрібна допомога - прийди, і вони там для того, щоби тобі допомогти", - зазначив Президент.

Він пояснив, що новим проектом змін до законодавства в частині адміністрування передбачене створення електронного кабінету платника податків. "Нема чого податківцю більше зустрічатися не тільки з директором, а й навіть з бухгалтером. В електронному кабінеті спокійно заповнив електронну декларацію, відправив - і на цьому ваші обов'язки перед державою завершилися, а обов'язки держави перед вами - включилися", - зазначив Порошенко.

Крім того, запроваджується єдиний електронний реєстр відшкодування податку на додану вартість. Щоб уникнути зловживань, адміністрування цієї електронної системи забирається у Державної фіскальної служби і розміщується в Міністерстві фінансів. "Тобто ведуть реєстр податківці, але внести зміни (для них - ред.) неможливо", - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, сьогодні у Львові відкрився XVI Міжнародний економічний форум. Планують, що упродовж двох днів його відвідає близько 1000 учасників, серед яких керівництво держави та області, іноземні інвестори, підприємці, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнес-асоціації та банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-