Порошенко про е-декларування: Де ти, голубе сизий, взяв ці гроші?

Порошенко про е-декларування: Де ти, голубе сизий, взяв ці гроші?

Укрінформ
Чимало українських чиновників приписали собі готівку, розраховуючи, що це дасть їм змогу у майбутньому уникнути перевірки, але такого не станеться.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи у Львові на відкритті XVI Міжнародного економічного форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Е-декларування дехто намагається критикувати, не розуміючи мети. Можу навіть сказати, вперше в цьому залі, що багато тих, хто зараз декларував, приписали собі кеш вдома, думаючи, що це нульова декларація, що це потім дозволить їм уникнути перевірки. Але ключова позиція - це підвести риску, а далі забезпечити пояснення: де ти, голубе сизий, взяв ці гроші? Народ і суспільство має право це знати", - сказав Порошенко.

За словами Президента, сьогодні нам треба боротися не з багатим, як дехто думає, а зі злочинцем, який бере машини, квартири, дачі, перебуваючи при цьому на держслужбі. 

Порошенко наголосив, що запровадженням е-декларування зроблено великий крок до подолання корупції, і почалося це з Президента, який мав задекларувати все,"від подушок на дивані до чашок на кухні".

"Такого ніколи не робив жоден Президент. Але якщо я це зробив, то маю право вимагати, щоб це зробили всі", - наголосив він.

Глава держави також зауважив, що не всі мають обов'язок декларувати свої статки, наприклад, військовослужбовці, які боронять Україну, на думку Президента, не повинні заповнювати декларацію, їм і без цього є чим займатися.

А от державні службовці мають бути відкритими і прозорими до суспільства, наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, сьогодні у Львові відкрився XVI Міжнародний економічний форум. Планують, що упродовж двох днів його відвідає близько 1000 учасників, серед яких керівництво держави та області, іноземні інвестори, підприємці, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнес-асоціації та банків. Очікуються виступи віце-прем`єр-міністра України Степана Кубіва, міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового, народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-