Посол: США поки не планують долучатися до

Посол: США поки не планують долучатися до "нормандського формату"

Укрінформ
США поки не збираються приєднуватися до зустрічей у чотиристоронньому форматі лідерів Німеччини, Франції, України і Росії ("нормандського формату") для вирішення конфлікту на сході України.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявила посол США в Україні Марі Йованович.

Водночас дипломат наголосила, що США є активними у підтримці України на дипломатичному фронті.

"Не думаю, що наразі є плани про приєднання США до "нормандського формату". Але це не значить, що США не є активними в дипломатичному плані. Ми співпрацюємо з Україною, маємо консультації з Францією і Німеччиною. Періодично ми також маємо зустрічі з росіянами, щоб побачити, чи є шляхи для конструктивного поступу в цьому процесі. Такою є наша підтримка "нормандської четвірки", – зазначила Йованович.

На запитання, чому США не приєднуються до жодного з форматів переговорів щодо Донбасу – ані до "нормандського", ані до "мінського", Йованович відповіла: "Я думаю, ми підтримуємо Україну іншими способами і є дуже активними в цій підтримці. Ми перебуваємо на постійному контакті з українською владою, аналогічно – з нашими партнерами у Франції й Німеччині".

Як відомо, до "нормандського формату" переговорів про врегулювання ситуації на Донбасі входить чотири країни – Франція, Німеччина, Україна і Росія. Остання зустріч "нормандської четвірки" відбулася 19 жовтня у Берліні.

Наприкінці жовтня президент РФ Володимир Путін заявив, що не проти участі США у "нормандському форматі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-