Турчинов: Спекуляції Росії навколо Мінська не мають жодного сенсу

Турчинов: Спекуляції Росії навколо Мінська не мають жодного сенсу

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що зараз не можна припиняти санкції проти РФ - вони тільки зараз почали давати результат. 

Про це він заявив у середу під час зустрічі з головою підкомітету з безпеки Європейського Парламенту Анною Ельжбетою Фотигою та депутатами Європарламенту, повідомляє прес-служба РНБО

«Санкції, запроваджені кілька років тому, тільки зараз починають давати результат. Саме тому зараз говорити про зменшення чи послаблення санкцій, означало б ламати той єдиний фронт, який склався в Європі проти агресора - Росії. Навпаки, слід почати посилювати санкції до досягнення конкретного результату - звільнення окупованих територій, припинення агресивних військових операцій РФ і припинення гонки озброєння, яку зараз веде Росія», - заявив Турчинов.

За його словами, Росія щоденно демонстративно порушує Мінські домовленості: «Лише за поточну добу загинули двоє військових, п'ятеро зазнали поранень».

Секретар РНБО додав, що українські позиції бойовики обстрілюють із забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння - з 152-міліметрових гаубиць і 120-міліметрових мінометів тощо.

Турчинов наголосив, що поки не припиняться обстріли з боку російсько-терористичних угруповань, «будь-які спекуляції Росії навколо Мінську не мають жодного сенсу, а заяви Путіна щодо бажання мирного врегулювання - цинізм і дезінформація».

Секретар РНБО України додав, що дії Росії в Криму, нарощення потенціалу в Калінінградській області, створення потужних військових баз в Середземноморському басейні на території Сирії свідчить про активну мілітаристську позицію Росії, яка не приховує своїх агресивних намірів.

У свою чергу, Фотига наголосила на підтримці Європейським Союзом реформ та євроінтеграційного курсу України та розумінні необхідності продовження санкцій проти РФ.

Європейські депутати висловили сподівання, що «лібералізація візового режиму з Європою для України відбудеться вже найближчим часом», та на ратифікацію Угоди про Асоціацію всіма країнами-членами ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-