Шкіряка допитали у справі Євромайдану

Шкіряка допитали у справі Євромайдану

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що його допит в ГПУ тривав 3,5 години і мова йшла про побиття студентів на Євромайдані. 

Про це він написав у Фейсбуці

"Допит в ГСУ (Головному слідчому управлінні - ред.) ГПУ тривав 3,5 години. Відразу зазначу, що це був не останній мій візит до слідчих. Сьогодні надавав свідчення щодо безпосередньо подій 29-30 листопада 2013 року і побиття студентів на Євромайдані. Безумовно, 3 роки даються взнаки, і відновлювати деталі тих подій у своїй пам'яті достатньо складно. Переконаний, що це потрібно було робити значно раніше, і я не розумію, чому до цього часу не було опитано не тільки мене, а й значну кількість активістів Майдану Гідності, зокрема й серед колишніх і нинішніх народних депутатів України. Для мене це загадка", - зазначив Шкіряк.

Він зауважив, що дав максимальні свідчення про зазначені події, а також про те, що їм передувало, і висловив сподівання, що вони допоможуть слідству у встановленні істини. Він пообіцяв і надалі активно співпрацювати з ГПУ в цьому напрямку.

Шкіряк повідомив, що наступного тижня (дата і час узгоджується) він буде свідчити в іншому кримінальному провадженні - стосовно подій на Майдані Гідності 18-19 лютого 2014 року - на вулицях Грушевського, Інститутській, у Кріпосному провулку, Маріїнському парку, на Майдані Незалежності тощо.

Крім того, він рекомендував слідчим викликати й інших учасників тих трагічних подій. "Будемо відвертими, процес розслідування занадто затягнувся в часі... Мені важко пояснити таку інфантильність у цій справі. Я нікого не звинувачую, але погодьтеся, що питання до ефективності розслідування найбільш резонансної справи, котра хвилює все українське суспільство, все-таки є", - написав він.

Він зазначив, що левову частку у розслідуванні злочинів проти учасників мирних акцій протесту у 2013-2014 роках розкрили саме слідчі та оперативники МВС.

"Зокрема, вбивство Веремія, вбивство Вербицького, викрадення Ігоря Луценка, побиття Тетяни Чорновол, викрадення зброї зі складів МВС, викриття злочинних схем функціонування бандформувань ("тітушок") Януковича-Клюєва-Захарченка та багато іншого. Всі ці матеріали були передані до ГПУ понад два роки тому. На жаль, говорити про швидке закінчення розслідування справ Євромайдану, поки що складно. Хоча, я можу чогось не знати і помилятися, може не все так погано", - додав Шкіряк..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-