Бібліотечна справа: Московський суд починає розгляд по суті

Бібліотечна справа: Московський суд починає розгляд по суті

Укрінформ
Міщанський суд Москви сьогодні починає розглядати по суті кримінальну справу директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, яку обвинувачують в екстремізмі та розтраті.

Про це повідомляє Радіо Свобода

«Державний обвинувач у відкритому судовому засіданні, - я сподіваюся, суд не закриватиме його, - повинен буде пояснити, в чому конкретно обвинувачується Наталія Шаріна. Саме на державного обвинувача покладається обов'язок по викладу обвинувачення. Він має в доступній формі розповісти, в чому конкретно обвинувачується Шаріна. Ми ось вже рік просимо слідчі органи і прокуратуру звернути увагу на те, що обвинувачення в частині екстремізму є неконкретним», - сказав адвокат Шаріної Іван Павлов напередодні розгляду справи по суті.

Шаріна знаходиться під домашнім арештом з 30 жовтня минулого року. Вона обвинувачується за ст. 282 ("Розпалювання ненависті або ворожнечі, що прирівнюється до приниження людської гідності") і ч. 4 ст. 160 КК РФ ("Привласнення або розтрата, здійснені організованою групою в особливо великому розмірі").

Як повідомлялося, 28 жовтня 2015 року у Бібліотеці української літератури пройшов обшук, під час якого слідчі нібито виявили екстремістську літературу. Щодо директора бібліотеки Наталії Шаріної було заведено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті та ворожнечі". 5 квітня їй також було пред'явлено обвинувачення за статтею про розтрату. Шаріна відкидає всі обвинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем.

15 серпня прокуратура РФ не затвердила обвинувальний висновок у справі Шаріної. 15 вересня повідомлялося, що слідство вчетверте пред'явило обвинувачення в остаточній редакції директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній у справі про екстремізм та розтрату.

Представники захисту неодноразово заявляли, що слідству в результаті так і не вдалося сформулювати, які саме дії директора бібліотеки розглядаються як злочинні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-