НАБУ перевірятиме декларації чиновників лише в окремих випадках

НАБУ перевірятиме декларації чиновників лише в окремих випадках

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило, що буде долучатися до перевірки інформації, яка міститься у електронних деклараціях посадовців, лише в окремих випадках.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

"Перевірка декларацій на предмет незаконного збагачення і внесення до них завідомо недостовірних даних є обов’язком Національного агентства з питань запобігання корупції (відповідно до закону України "Про запобігання корупції"), - нагадали у відомстві.

Національне антикорупційне бюро долучатиметься до перевірки відомостей в окремих випадках. А саме:

- за зверненням самого НАЗК;

- у відповідь на публікації в ЗМІ із висвітлення фактів про незаконне збагачення декларантів чи подання ними завідомо недостовірних даних;

- у разі виявлення відомостей, що можуть свідчити про незаконне збагачення чи внесення завідомо недостовірних даних фігурантами проваджень, які розслідують детективи НАБУ.

"Факти, виявлені в ході таких перевірок із боку НАБУ, що свідчитимуть про незаконне збагачення осіб, які не є підслідними Бюро, є підставою для порушення кримінального провадження з боку інших правоохоронних органів. Також звертаємо увагу, що проведення суцільних перевірок даних, що містять електронні декларації покладене на НАЗК", - зазначили в НАБУ.

Зі свого боку Антикорупційне бюро готове надати методологічну допомогу НАЗК у роботі з поданими деклараціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-