Кубів: Ми на порозі трьох революцій

Кубів: Ми на порозі трьох революцій

Укрінформ
Відкрите спілкування з питань незворотності реформ, у тому числі, в сфері інтелектуальної власності, є важливим завданням влади.

На цьому наголосив у Харкові на відкритті Східноукраїнської панелі "Національного форуму "Всеукраїнське громадське обговорення реформи державної системи правової охорони інтелектуальної власності" перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Важлива місія влади - відкрите спілкування, відкрита дискусія для правильного прийняття рішень щодо практичних заходів у рамках незворотності процесу реформування у всіх сферах, у тому числі - правової охорони інтелектуальної власності. Ми на порозі інтелектуальної, промислової, індустріальної революції в Україні. Практика реформування у всіх країнах проходить через правову експертизу. Майданчик у Харкові зібрав авторитетних фахівців для обговорення європейської моделі державного управління інтелектуальної власності на основі досягнень прикладної правової науки. Це найскладніший процес, якого не вдавалось досягти 25 років. Цей процес, який ми почали обговорювати у Львові, показав його переваги як найвищого ланцюга додаткової вартості наукових розробок. Першочерговий пріоритет - це залучення інвестицій", - відзначив Кубів.

На відкритті панелі Кубів, голова Харьківської ОДА Юлія Світлична та голова Харківської облради Сергій Чернов підписали меморандум про співпрацю між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, ОДА та облрадою.

"Після стабілізації економічної ситуації є можливість розвитку. Важливо, що розвиток починається з Харківської області, де діють майже 600 підприємств, 200 наукових установ і 31 національний виші. Надзвичайно важливо, коли держава створює системний підхід для збереження інтелектуальної власності", - зазначила Світлична.

Спілкуючись із журналістами, Кубів відповів на запитання кореспондента Укрінформу щодо обговорення реформи з науковцями: "Ми проводимо обговорення у Львові, а зараз у Харкові, а потім у Києві й Одесі, щоб почути практичні думки науковців, критичні рекомендації - а це правові рекомендації - які підкріплені досвідом, у тому числі, школи правознавців Харкова, які будуть враховані. І сьогодні ми чітко побачили, що Кодекс інтелектуальної власності, який переданий мені, це документ, що напрацьовувався десятиліттями... Результатом обговорень змін буде одна площадка: комітети Верховної Ради і зала Верховної Ради. Коли всі дискусії закінчаться, і документ - проект закону - набере 226 голосів - це означає, що роботу закінчено".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-