Чернігівський губернатор упевнений, що подвійна мінімалка

Чернігівський губернатор упевнений, що подвійна мінімалка "трагедією не стане"

Укрінформ
Для більшості підприємств підвищення удвічі мінімальної заробітної плати не стане критичним навантаженням. Адже при існуючій ставці оподаткування (ЄСВ) розміром 22% виплачувати зароблене офіційно - вигідно.

Про це, коментуючи урядову ініціативу щодо подвійного збільшення мінімальної зарплати, сказав журналістам голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Переконаний, що для основної маси підприємств підняття мінімальної зарплати трагедією не стане. Тому що ставка з оподаткування у 22 відсотки робить вигідним усю заробітну плату виплачувати офіційно", - зауважив очільник області.

Водночас Куліч звернув увагу на іншу проблему, про яку говорять керівники підприємств. Це - прохання самих працівників платити зароблене готівкою, аби мати право на субсидію.

"Це можна зрозуміти, адже етап збалансування після приведення вартості послуг ЖКГ до ринкового рівня насправді дуже важкий. Однак іншого кінцевого варіанту, ніж навчитися платити реальну ціну - немає. Переконаний, ситуація врегулюється, і, зрештою, ми будемо мати нормальну систему", - висловив упевненість губернатор.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман озвучив ініціативу уряду з 1 січня 2017 року удвічі підвищити розмір мінімальної заробітної плати - до 3200 грн. Крім того, з 1 грудня на 10% зросте пенсія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-