Корчак про

Корчак про "шалені" зарплати в НАЗК: Ми ні в кого нічого не забрали

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції шукає можливість матеріально заохотити співробітників, і суспільство має з розумінням ставитися до тих складних умов, у яких вони працюють.

Про це на засіданні НАЗК у четвер заявила голова агентства Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз виникає багато зауважень стосовно заробітних плат. Ми ні в кого нічого не забирали, коли в нас є можливість якимось чином заохотити тих працівників, які під важким пресом - і моральним, і фізичним, - працюють фактично на виснаження", - сказала Корчак.

У цьому контексті вона додала, що в останні дні завершення термінів подачі декларацій НАЗК шукатиме можливість забезпечити цілодобову роботу працівників адміністративного та фінансового департаменту для технічної та консультативної допомоги по всіх зверненнях.

Корчак зауважила, що НАЗК розпочало роботу фактично з нуля, при повній відсутності нормативного та фінансового забезпечення.

"Про ці факти ми не голосили і не кричали, а просто тихенько виконували свою роботу. Але оце "тихенько" призвело до того, що ми все ж таки вже на останній стадії подачі електронних декларацій. Я вважаю, як людина, а не очільниця органу, що це вже певна перемога",- зазначила голова НАЗК.

Вона зауважила, що у НАЗК розуміють, що в системі е-декларування існують певні проблеми, однак, за її словами, жодне звернення не залишається без відповіді. У цьому контексті вона зазначила, що на даний момент НАЗК потрібна інформаційна підтримка і розуміння в суспільстві, що агентство взяло на себе великий тягар.

"Ми розуміємо спротив всіх і вся. Але ми б хотіли, щоб це розуміння мало місце і в інформаційному просторі, тому що зараз дуже багато питань, що існують якісь проблеми. Але сам факт, що декларації подаються, свідчить про те, що ми стали на шлях протидії корупції, з якого вже не зійдемо",- підкреслила Корчак.

Як повідомлялося, чотири члени Національного агентства із запобігання корупції щомісяця отримували до свого основного окладу дві надбавки та премію у розмірі місячної зарплати. У результаті замість одного стандартного окладу члени НАЗК отримували по чотири.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-