Нідерланди отримали від Росії інформацію, начебто пов'язану з МН17

Нідерланди отримали від Росії інформацію, начебто пов'язану з МН17

Укрінформ
Росія передала посольству Нідерландів у Москві пакет інформації щодо катастрофи Боїнга МН17, однак наразі невідомо, що саме міститься серед матеріалів. 

Про це повідомив міністр безпеки та юстиції Нідерландів Ард ван дер Стюр під час дебатів у парламенті щодо розслідування катастрофи Боїнга МН17 у середу ввечері, повідомляє голландська газета De Volkskrant

"Матеріали передадуть Міжнародній спільній слідчій групі, яка проводить розслідування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив міністр, матеріали були передані Нідерландам незадовго до початку парламентських дебатів, тому він не знає, що саме у них міститься. Зокрема, за словами міністра, невідомо, чи є серед переданої інформації зображення з радарів.

Як повідомлялося, 28 вересня міжнародна Спільна слідча група, яку очолює прокуратура  Нідерландів, оголосила результати розслідування, підтвердивши, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск було здійснено з території біля міста Первомайськ, яка у момент катастрофи була під контролем бойовиків

За кілька днів до оголошення результатів Росія заявила, що раптом знайшла первинні радіолокаційні дані, які слідчі безрезультатно вимагали від Москви протягом двох років, поки тривало розслідування. Водночас представники Спільної слідчої групи на прес-конференції у день оголошення результатів у Гаазі заявили, що так і не отримали цих даних. При цьому слідчі наголосили, що їхня версія цілком доведена і грунтується на великій кількості доказів.

17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинуло 298 людей, найбільше жертв - громадяни Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-