Мін’юст: за рік вдалося люструвати лише одного суддю

Мін’юст: за рік вдалося люструвати лише одного суддю

Укрінформ
Упродовж року, згідно з законом про очищення влади, в Україні вдалося люструвати лише одного представника судової системи.

Про це заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко на прес-конференції в Укрінформі.

“На відміну від того, що є надзвичайно великі результати щодо усунення високопосадовців, люстрація не стосувалася і не торкнулася органів судової влади. Протягом року саме за законом про очищення влади була люстрована лише одна особа з судової влади - це екс-голова Вищого господарського суду Віктор Татьков”, - сказала Козаченко.

Вона зауважила, що інститути очищення влади, у тому числі судової, можливо, не так ефективно працюють, як сподівалося суспільство, але усе ж продовжують свою роботу.

“Відповідно до закону про відновлення довіри до судової влади, завдяки роботі спеціальної тимчасової комісії, частина суддів, які виносили репресивні рішення під час акцій масових протестів, були звільнені. Зараз також проводиться конституційна реформа, яка повинна дати можливість оновитися судовому складу”, - запевнила Козаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-