Заступник Луценка їде до Гаазького суду

Заступник Луценка їде до Гаазького суду

Укрінформ
Заступник генерального прокурора Євген Єнін на цьому тижні під час зустрічі з представниками Міжнародного кримінального суду в Гаазі обговорить передачу до суду другої заяви Верховної Ради про притягнення до відповідальності керівників Російської Федерації. 

Про це він повідомив під час круглого столу в Укрінформі.

"Ми активно співпрацюємо з офісом прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Протягом цього тижня відбудеться чергова зустріч, під час якої ми обговорюватимемо просування і підготовку матеріалів для подачі їх до суду. Це так звана друга заява Верховної Ради, в якій йдеться про притягнення до відповідальності керівників Російської Федерації та ватажків так званих "ДНР" та "ЛНР" за злочини проти людяності та військові злочини, вчинені на території окупованих частин Донецької та Луганської областей, а також масового вбивства громадян України", - сказав Єнін.

Він додав, що Генеральна прокуратура є активним учасником процесу щодо доведення фактів порушення РФ Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму 1999 року, а також Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 року.

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-