Україна сподівається на активнішу позицію ООН щодо агресії Росії – МЗС

Україна сподівається на активнішу позицію ООН щодо агресії Росії – МЗС

Укрінформ
Україна сподівається, що керівництво Організації Об'єднаних Націй діятиме більш активно й конструктивно у питанні протидії російській агресії проти нашої держави.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ з нагоди відзначення 71-ї річниці ООН.

"Попри певний період міжнародної зневіри у спроможності ООН ефективно виконувати покладені на неї завдання згідно зі Статутом, сподіваємося на більш активний та конструктивний підхід з боку керівництва Організації у протидії військовій агресії РФ проти України", - зазначається в повідомленні.

Так, у Міністерстві зауважили, що Україна як член ООН усвідомлює необхідність спільної протидії новітнім викликам і залишається на позиції неухильного дотримання Статуту Організації та фундаментальних засад міжнародного права, зміцнення ролі ООН у вирішенні питань глобальної і регіональної безпеки, у створенні економічних і соціальних передумов для запобігання небезпечним деструктивним тенденціям сучасного світового розвитку.

Водночас у відомстві наголосили, що у світлі реалій сучасного світу важливим є довести до практичної реалізації зусилля з реформування та удосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сьогодення.

"Протистоячи агресії з боку одного з постійних членів Ради Безпеки ООН - Російської Федерації, яка, здобувши в сумнівний спосіб місце в керівному органі Організації, впродовж більш ніж двох останніх десятиліть підживлює дестабілізацію у світі, наша держава заявляє про незмінність свого бачення Організації Об'єднаних Націй як ключового елементу сучасної світової архітектури безпеки", - підкреслили в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-