Бальцерович: Україну врятують жорсткі реформи

Бальцерович: Україну врятують жорсткі реформи

Відео
Укрінформ
Польський економіст Лєшек Бальцерович – один з тих небагатьох запрошених фахівців, хто залишається в Києві, на посаді радника президента і його представника в уряді.

Бальцерович – організатор та ідейний натхненник польської «шокової терапії» початку 1990-х років, прискореного переходу країни від державної економіки до ринкового господарства.

У своєму інтерв’ю каналу «RTVi» економіст заявив, що Україну знищують популісти, а врятувати нашу державу зможуть лише жорсткі реформи.

Як повідомляв Укрінформ, співголова Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович вважає, що за умови продовження проведення реформ зростання економіки найближчими роками може становити 5-6%.

Він акцентував, що саме від того, що робитиметься з реформ, залежатиме зростання економіки - буде воно таким же повільним, або ж прискориться.

Водночас українська влада поки не відреагувала на пакет реформ, запропонований Іваном Міклошем і Лєшеком Бальцеровичем і спрямований на посилення фіскальної та фінансової стабільності України, зменшення корупції, прискорення розвитку середнього бізнесу, покращення структури і діяльності державного апарату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-