РФ вибила з Сенцова визнання російського громадянства - Тандіт

РФ вибила з Сенцова визнання російського громадянства - Тандіт

Політв’язні
Укрінформ
Співробітники спецслужб РФ силою вибили з українського режисера Олега Сенцова визнання російського громадянства.

Про це в ефірі NewsOne заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

"В Олега Сенцова силою вибивали свідчення. Точно також вибили з нього нібито його бажання стати громадянином Росії. Зрозуміло, що він є громадянином України, і він не раз про це говорив. Як можна насильно змусити його стати громадянином іншої країни?", - зазначив він.

Тандіт пояснив, що російські спецслужби намагаються вести Сенцова ось в такому ключі. На підставі цього влада і заявляє, що український режисер є громадянином РФ, тому передавати Україні його не будуть.

Він упевнений, що найближчим часом Росія здійснить вкидання інформації щодо стану Сенцова.

"Ми використовуємо всі засоби, щоб домогтися його звільнення. Єдине, деякі люди хочуть вивести його з Мінського процесу і кажуть, що він не має до цього відношення. Але ми говоримо, що він, як громадянин, який був незаконно затриманий і вивезений в РФ, теж розглядається в списку заручників", - зазначив Тандіт.

Радник голови СБУ також згадав і про іншого російського в'язня Миколу Карпюка: "З нього вибили свідчення про те, що він нібито брав участь у Чеченській війні, хоча в той час він знаходився вдома, і це доведено".

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції Російської Федерації відмовило Міністерству юстиції України в передачі Сенцова в Україну, мотивуючи це тим, що він є російським громадянином.

Олег Сенцов був засуджений російським судом за сфальсифікованим звинуваченням до 20 років колонії суворого режиму і зараз відбуває термін у Якутську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-