Епіцентр російської агресії змістився - Турчинов

Епіцентр російської агресії змістився - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що за останні два тижні епіцентр російської агресії змістився до Маріупольського напрямку.

Про це він сказав під час візиту до зони проведення АТО, де провів нараду з військовим керівництвом, повідомляє прес-служба РНБО.

"Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар'їнки, Красногорівки, Водяного та Широкиного", - заявив Турчинов. 

Під час наради з військовими обговорювалась ситуація на фронті та заходи з ефективної протидії провокаціям російсько-терористичних військ. Окрім цього, секретар РНБО України перевірив забезпечення та готовність особового складу до дій в зимовий період.

"Навіть під час проведення переговорів у Нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялися", - сказав Турчинов, додавши, що під час його перебування у Водяному та на українських позиціях, найбільш наближених до окупованого агресором Комінтернового, російська артилерія безперервно вела вогонь по українських позиціях.

"Такі дії російсько-терористичних угруповань доводять ницість та блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах щодо припинення вогню, та чітко окреслюють межі його «щирого бажання врегулювати конфлікт", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО  наголосив також, що не можна виключати, що мирні ініціативи російської сторони "є тільки прикриттям для посилення військового протистояння".

"Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями приречені", - наголосив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-