До виборів на окупованому Донбасі ще дуже далеко - Клімкін

До виборів на окупованому Донбасі ще дуже далеко - Клімкін

Укрінформ
На даний час ще дуже зарано говорити про організацію місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу, оскільки головною передумовою їх проведення є встановлення і підтримання безпеки в регіоні під українським та міжнародним контролем.

Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні ми є дуже далекими від того, щоб просуватися до питання організації виборів (на окупованих територіях Донбасу - ред.), оскільки для цього треба досягти всіх необхідних безпекових передумов, і виконання цих передумов буде оцінюватися і нами, і з боку ОБСЄ, зокрема з боку Бюро демократії і прав людини", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що, згідно з Мінськими домовленостями, під безпековим питанням мається на увазі вихід Росії із своїми регулярними силами, найманцями і зброєю з Донбасу.

"А міжнародне співтовариство разом з нами і, зокрема ОБСЄ, але не тільки ОБСЄ, має не просто контролювати ситуацію, спочатку отримавши доступ, але потім і реально бути здатним контролювати безпекову ситуацію і повернути Донбас до нормального життя. От тоді ми зможемо говорити про організацію нормальних виборів або взагалі виборів", - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-