У ВР вже лежить проект розподілу грошей від спецконфіскації – Петренко

У ВР вже лежить проект розподілу грошей від спецконфіскації – Петренко

Укрінформ
Зволікання з прийняттям закону про спецконфіскацію може призвести до того, що колишні представники режиму Януковича встигнуть переоформити вкрадені активи, що ускладнить їх повернення.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє прес-служба Мін’юсту. 

“Розроблений та поданий від уряду законопроект повністю відповідає європейським стандартам. Він передбачає дотримання основоположних демократичних принципів – принципу змагальності у судовому процесі та принципу захисту прав власності. Зволікання з прийняттям закону може призвести до того, що колишні представники режиму Януковича встигнуть переоформити вкрадені активи, що ускладнить їх повернення”, - сказав Петренко.

За його словами, прийняття документу дасть можливість конфіскувати арештовані попереднім урядом активи команди Януковича, які нині розміщено в Ощадбанку у вигляді грошових коштів та державних цінних паперів.

“А найосновніше – цей закон, спільно з пакетом соціальних законів поновлює справедливість і направляє конфісковані кошти на розвиток оборонної сфери, а також на соціальні виплати 6 мільйонам пенсіонерів, які отримують мінімальні пенсії, та 3 мільйонам працівників бюджетної сфери”, - підкреслив міністр.

Так, у парламенті вже зареєстровано окремий законопроект, який передбачає, що 50% з поверненої суми буде спрямовано на національну безпеку і оборону. Ще 50% піде на виплати пенсіонерам, які отримають разову фінансову допомогу в розмірі 1130 грн, а також учителям, лікарям та іншим працівникам бюджетних установ, які отримають виплату у розмірі 1400 грн.

“Це перший блок коштів, який буде виплачено. Ще є чималі суми вкрадених коштів, які нині розміщені на рахунках за кордоном. Вони після повернення в український бюджет будуть розподілятися за таким самим принципом між українськими громадянами, у яких ці кошти й були вкрадені. Тому, я переконаний, що цей законопроект мають підтримати всі здорові сили парламенту", - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-