Литва може розширити національні санкції щодо Росії

Литва може розширити національні санкції щодо Росії

Укрінформ
Литва не виключає можливості розширити національні санкції щодо Росії, якщо Євросоюз не наважиться зробити це в масштабі блоку.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в інтерв'ю газеті Lietuvos Zinios, повідомляє Delfi.

«Це має швидше символічне, аніж практичне значення. Не будемо приховувати – було б більш дієво, якщо б це було загальноєвропейським рішенням. Однак національне рішення також є сигналом», – переконаний Лінкявічюс.

Міністр зазначив, що до списку персон нон-грата можуть бути внесені члени Думи, які були обрані у анексованому Криму. Якщо дискусії у ЄС затягнуться, то не виключається, що країна введе національні санкції.

Міністр зазначає, що з так званого «списку Савченко», до якого у квітні були внесені 46 осіб, не виключено жодної особи, оскільки Росія звільнила Надію Савченко, однак продовжує незаконно тримати в ув'язненні інших українців.

«Тому ми вирішили не вносити зміни до списку, оскільки причин для цього немає. Навпаки, ми обговорюємо можливі додаткові санкції Євросоюзу, особливо після так званих виборів у анексованому Криму», – зазначив Лінкявічюс.

Нагадаємо, Савченко була засуджена на 22 роки позбавлення волі за співучасть у вбивстві російських журналістів, вона завжди заперечувала свою провину, і говорила, що була викрадена сепаратистами. Через два роки ув'язнення, у травні цього року вона була обміняна на двох російських військових, котрі перебували в Україні.

Росія анексувала український Крим у 2014 році. До цього регіону Москва направила тисячі воєнних спецсил, які зайняли українські бази, а у регіоні у терміновому порядку було проведено референдум. Його результатів міжнародна громадськість не визнала. У Литві списки персон нон-грата не є публічними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-