Данилюк узяв курс на саботаж реформ у МВС - Шкіряк

Данилюк узяв курс на саботаж реформ у МВС - Шкіряк

Укрінформ
В запропонованому Мінфіном бюджеті кардинально зменшено фінансування всіх структурних підрозділів МВС.

Про це повідомив у Фейсбуці радник керівника МВС Зорян Шкіряк.

"Дещо про Бюджет-2017. Наболіле. Складається враження, що міністр фінансів України Олександр Данилюк взяв курс (свідомо чи не свідомо) на саботаж розпочатих реформ у правоохоронній системі, що на сьогодні є чи не єдиною ознакою того, що в країні відбуваються позитивні зміни. Своїми пропозиціями до Бюджету-2017 щодо фінансування правоохоронної галузі Мінфін фактично виступає проти захисту державних інтересів України і зменшення нашої обороноздатності, як на зовнішньому так і на внутрішньому фронті! В запропонованому Мінфіном Бюджеті-2017 кардинально зменшено фінансування усіх структурних підрозділів МВС", - написав Шкіряк.

Він зазначив, що від необхідних для більш-менш прийнятного фінансування МВС, тобто Нацполіції, Нацгвардії, ДПСУ, ДСНС та ДМС 60 млрд гривень, Данилюк запропонував всього 41 млрд. Тобто, майже на 20 млрд менше від необхідного мінімуму.

Шкіряк зауважив, що у запропонованому бюджеті Нацполіція профінансована всього на 59% від мінімальних потреб, недостача 11 млрд грн. 

Нацгвардія на 83%, недостача 1,7 млрд. 

ДПСУ на 69%, недостача 2,8 млрд. 

ДСНС на 69%, недостача 2,5 млрд. 

ДМС на 60%, недостача 0,6 млрд. 

У зв'язку з цим Шкіряк зауважив, що прийняття Бюджету-2017 для МВС у такому вигляді буде означати фактичну зупинку "усіх реформ в підрозділах МВС, деморалізацію особового складу (ми не профінансуємо заробітну платню навіть на рівні цього року), і як наслідок - значне зменшення обороноздатності країни. "Маю надію, що ті від кого залежить прийняття рішень, це усвідомлюють", - написав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-