Україна та Норвегія підписали Декларацію про партнерство

Україна та Норвегія підписали Декларацію про партнерство

Укрінформ
Україна та Норвегія підписали Декларацію про партнерство, де, зокрема, міститься засудження окупації Росією Криму та триваючої агресії на Донбасі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції в Осло з Прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Визначальним є тем, що сьогодні у важкі для України часи Норвегія виявилася нашим надійним другом та стратегічним партнером. І мені було надзвичайно приємно підписати сьогодні з пані Прем'єр-міністром Декларацію про партнерство між Україною та Королівством Норвегії", - сказав Порошенко.

Він відзначив, що в цьому документі норвезька сторона "чітко і недвозначно" засудила Росію щодо незаконної окупації Криму та триваючої агресії на Донбасі.

"Норвегія запевнила у підтримці суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України", - підкреслив Президент.

Звертаючись до глави норвезького уряду, він висловив переконання, що така чітка позиція також стане прикладом і для держав-членів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-