"Українських диверсантів" перевезли з Криму до Москви

Укрінформ
Громадян України Євгена Панова та Андрія Захтея, яких спецслужби РФ звинувачують в «організації диверсій в Криму», перевезли до московського СІЗО «Лефортово».

Про це повідомила заступник голови московської Громадської спостережної комісії (ОНК) Єва Меркачева.

«Ми проводили планову перевірку СІЗО "Лефортово", коли виявили Панова і Захтея в одній з камер ізолятора. Поговоривши з ними, з'ясували, що їх таємно доставили в Москву близько тижня тому. Відтоді вони в "Лефортово"», - повідомила Меркачева.

За її словами, обидва підозрюваних скаржаться на жорстоке поводження і не знають, для чого їх перевезли. Раніше Панову і Захтею продовжили арешт до 10 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня ФСБ Росії оприлюднила офіційну заяву, в якій стверджує, що в окупованому Росією Криму запобігла низці "терористичних актів", нібито підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. У Генштабі України цю заяву назвали провокацією.

При цьому російські силовики затримали кількох громадян України, щоб звинуватити їх у підготовці терактів на території окупованого Криму. Зокрема, Євгенія Панова та Андрія Захтея. Після цього вони надовго зникли з поля зору правозахисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-