Грузія не голосувала за резолюції ПАРЄ щодо російської агресії в Україні

Грузія не голосувала за резолюції ПАРЄ щодо російської агресії в Україні

Укрінформ
Грузинська делегація не брала участі в голосуваннях за резолюції, прийняті Парламентською Асамблеєю Ради Європи (PACE) на підтримку України.

На сайті ПАРЄ опубліковані результати голосування, згідно з якими жоден представник грузинської делегації не брав участі у голосуванні за жодну з резолюцій щодо України 12 жовтня.

"Згідно з даними МЗС Грузії, в осінній сесії ПАРЄ, яка триває 10-15 жовтня в Страсбурзі, бере участь постійнодіюча парламентська делегація з Грузії, в яку входять Манана Кобахідзе, Ека Беселія, Гугули Маградзе і Звіад Квачантирадзе. Всі ці депутати є представниками правлячої партії "Грузинська мрія", - повідомляють "Новини-Грузія".

Екс-заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе написав у Фейсбуці, що шкодує про такі результати голосування.

"Дізнався сьогодні про те, що грузинська делегація, що складається з депутатів від правлячої коаліції Бідзіни Іванішвілі, не підтримала в Раді Європи резолюцію щодо України. Це, безумовно, ганьба для чинної влади Грузії. Я хочу вибачитися перед усіма українцями", - зазначив він.

Тим часом прийняті напередодні резолюції ПАРЄ щодо України спостерігачі називають "історичними". ПАРЄ вперше назвала російсько-український конфлікт "російською агресією", закликала РФ вивести свої війська з Донбасу, а також засудила незаконні вибори, проведені російською владою до Держдуми РФ на території окупованого Криму, що, як наголошується в доповіді, ставить під питання легітимність Держдуми.

За першу резолюцію під назвою "Політичні наслідки російської агресії в Україні" проголосували 73 парламентарії ПАРЄ.

За другу резолюцію під назвою "Засоби правового захисту у випадках порушень прав людини на окупованих українських територіях, непідконтрольних українській владі" проголосували 87 членів ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-