Афанасьєв і Жемчугов розповіли генсеку РЄ про порушення Росією прав людини

Афанасьєв і Жемчугов розповіли генсеку РЄ про порушення Росією прав людини

Укрінформ
Звільнені з полону Геннадій Афанасьєв і Володимир Жемчугов провели зустріч з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом. Українці розповіли йому про порушення прав людини з боку Росії, а також надали інформацію щодо незаконно затриманих РФ журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени.

Про це повідомила у Фейсбуці народний депутат Марія Іонова.

"Є велика небезпека, що кримськотатарський народ просто знищать, тому час так важливий для нас. Але неможливо витримати, коли Володимир розказав, як після численних допитів повідомив терористам, що він краще помре аніж зрадить Україну", - зазначила Іонова.

Вона додала, що вказала генсеку РЄ на те, що вже є багато фактів російської агресії і що потрібно публічно називати речі своїми іменами.

Як повідомляло агентство, Роман Сущенко, паризький кореспондент Укрінформу, був затриманий у Москві 30 вересня за звинуваченням у "шпигунстві" під час перебування в РФ з приватним візитом. Після закритих слухань 1 жовтня суд ухвалив рішення про його арешт на два місяці.

Микола Семена, проукраїнський журналіст і один з дописувачів веб-сайту кримських новин "Крим. Реалії", що є проектом "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", був арештований у квітні і звинувачений в "сепаратизмі" за статтю про деокупацію Криму. Судове слухання щодо Семени призначено на жовтень, а його самого позбавлено права на виїзд з Кримського півострова для лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-