Геращенко у ПАРЄ: Москва навіть говорити не хоче про повернення контролю над кордоном

Геращенко у ПАРЄ: Москва навіть говорити не хоче про повернення контролю над кордоном

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації у ПАРЄ Ірина Геращенко розповіла делегатам Асамблеї про те, що так званий "режим тиші" жодного дня не був дотриманий бойовиками на Донбасі, а Росія навіть говорити нічого не хоче щодо повернення контролю Києва над всім українсько-російським кордоном.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

"Кожен день приносить Україні нові жертви і втрати. Лише протягом вересня цього року було вбито 13 українських військових, більше 60 поранено. "Режим тиші" не дотримувався бойовиками жодного дня. Росія навіть говорити не хоче про повернення українського контролю над україно-російським кордоном. І через 400 кілометрів неконтрольованого кордону продовжує постачати зброю, новітню техніку, найманців", - заявила політик під час виступу у Страсбурзі.

За її словами, сьогодні на Донбасі знаходиться більше 40 тисяч російських найманців, із яких понад 6 тисяч - це безпосередньо російські військові.

Крім того, Геращенко наголосила, що на тимчасово окуповані території не допускаються міжнародні гуманітарні місії.

"Днями на окупованих територіях було проведено фарс під назвою праймеріз, без спостерігачів, преси, українських політичних партій, без участі переселенців. І тепер бойовики заявляють, що тільки учасники праймеріз зможуть брати участь у можливих виборах", - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-