Путін не поїхав до Парижа, бо ховається від відповідей - Геращенко

Путін не поїхав до Парижа, бо ховається від відповідей - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що президент Росії Володимир Путін скасував свій візит до Парижа, аби уникнути відповідей на запитання про дії Росії в Україні та Сирії.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Отже, Олексій Гончаренко, єдиний від нашої делегації, зміг задати запитання президенту Франції Ф. Олланду... Олланд відповів, що Путін мав прибути до Франції на низку заходів у жовтні, Олланд не збирався в умовах, що склалися, супроводжувати Путіна на цих заходах, але планував зустрітися з ним виключно з питання Сирії, виключно. Але Путін відклав свій візит до Парижа. Така була відповідь Олланда... Що ж, як нашкодивший кіт, якому немає що сказати Франції і її лідеру, Путін ховається від відповідей по Сирії і по Україні", - написала Геращенко.

Вона висловила переконання, що в цих умовах світ має діяти адекватно і посилювати санкції проти країни, яка підтримує тероризм. 

Геращенко також подякувала депутату від Литви Егідіусу Варейкісу, який у своєму запитанні порушив проблему війни на Донбасі. Вона нагадала відповідь Олланда, що головна мета Мінських угод - це відновлення миру і територіальної цілісності України, а для цього потрібно провести вибори, і це сприятиме відновлення території.

"Така позиція Франції, і це не є таємницею. Позиція України дещо інакша і вона реалістична, а не фантастична: перехід до політичного блоку можливий тільки після вирішення всіх безпекових і гуманітарних питань", - підкреслила Геращенко.

Вона зауважила, що про Україну, війну на Донбасі і незаконну анексію Криму Олланд згадав під час свого основного виступу, щоправда зосередився на тому, що Україна має виконати політичний блок. 

"Але ми, українська сторона, наполягаємо на послідовності, а не паралельності блоків мінських угод. Очевидно, що спочатку РФ і її найманці мають виконати безпековий і гуманітарний блоки, вивести всі незаконні збройні формування і зброю. Також ми наполягаємо на негайному відновленні контролю над нашим кордоном і вимагаємо створення відповідної групи по відновленню кордону у Мінську. І ми будемо вперто і далі доносити свою позицію нашим європейським, у тому числі французьким партнерам", - наголосила віце-спікер. 

Геращенко висловила сподівання на їх "просвітління" щодо РФ і Путіна, який щодня порушує всі міжнародні правила і принципи в Україні, в Сирії і всюди, куди "суне свій ніс, у тому числі в ПАРЄ, яку прагне перетворити на філіал Думи".

Вона повідомила, що виступ президента Франції зібрав рекордну кількість членів ПАРЄ - "повна зала і заповнені гостьові ложі". 

"А вже у четвер, 13 жовтня, тут виступатиме міністр закордонних справ пан Штайнмаєр, українська делегація вже зараз записується на запитання. В наших запитаннях - наша, українська позиція, друзі, яку ми намагаємося донести усіма можливими засобами", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що візит Путіна до Парижа стане можливим, якщо у лідерів буде можливість обговорити питання про Сирію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-