Гройсман чекає, що Рада наступного тижня змінить

Гройсман чекає, що Рада наступного тижня змінить "закон Савченко"

Укрінформ
Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проект закону щодо змін до так званого «закону Савченко», та розраховує на те, що парламентарії вже на наступному тижні ухвалять його.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд розробив закон та вніс його у парламент. Ми будемо розраховувати, що на наступний тиждень його парламент ухвалить для того, щоб зупинити ці, я вважаю, злочини стосовно українського народу», - сказав Гройсман.

За даними Прем’єр-міністра, завдяки «закону Савченко» вже 8,5 тисячі в’язнів вийшли на волю, і 906 з них встигли скоїти повторно злочини. Серед них 27 убивств, 12 згвалтувань, грабежі, розбої. Ситуацію необхідно виправляти, переконаний Гройсман.

«Але з іншого боку треба ефективний механізм усередині країни будувати для того, щоб наводити лад та боротися зі злочинністю», - додав Гройсман.

Як відомо, «закон Савченко» набув чинності 24 грудня 2015 року, згідно з яким кожен день попереднього ув'язнення повинен бути зарахований як два дні основного покарання. Такий принцип не використовуватиметься до рецидивістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-