Україна незабаром підпише з Польщею угоду з «оборонки»

Україна незабаром підпише з Польщею угоду з «оборонки»

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обговорив з керівником Бюро нацбезпеки Республіки Польща Павелом Солохом, двостороннє співробітництво у військовій та військово-технічній сфері.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Порошенко подякував Польщі за підтримку рішення Ради Європейського Союзу щодо продовження санкцій проти Російської Федерації, які мають діяти до звільнення окупованих територій України «для мотивації Росії щодо виконання Мінських угод», та за чітку позицію невизнання легітимності виборів до Державної Думи РФ на тимчасово окупованій території Криму.

"Президент висловив сподівання, що Польща й надалі продовжить активну політику у регіональній співпраці, зокрема під час свого головування у Вишеградській четвірці", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники також обговорили питання двостороннього співробітництва у військовій та військово-технічній сфері. Було наголошено на важливості укладення вже найближчим часом двосторонньої угоди про співробітництво в сфері оборони

Окремо відзначено успішну діяльність українсько-польсько-литовської бригади (ЛИТПОЛУКРБРИГ). Президент України також висловив вдячність польській стороні за сприяння у фаховій підготовці українських офіцерів та військових лікарів.

Сторони приділили окрему увагу активізації діалогу в контексті відносин України з НАТО.

Порошенко також закликав не політизувати історичне минуле та наголосив, що не можна дозволити панувати антиукраїнським чи антипольським настроям, від яких виграє третя сторона – країна-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-