Українці світу вийдуть на міжнародну акцію проти агресії РФ

Українці світу вийдуть на міжнародну акцію проти агресії РФ

Укрінформ
Під гаслом "Stop Putin's War In Ukraine" 14 жовтня у багатьох країнах Євросоюзу, а також у США, Китаї, Австралії та Україні пройдуть міжнародні громадські акції на підтримку України.

Їх учасники планують пікетувати дипломатичні місії Росії, а також урядові будівлі у країнах проживання, щоб знову привернути увагу політиків і дипломатів до ситуації на сході України та в Криму, повідомила на своїй сторінці у Facebook координатор акції Ірина фон Бург (Швейцарія).

"У п'ятницю, 14 жовтня 2016 року, о 18:00 українські патріоти, українські громади по всьому світу та друзі України збираються на черговий глобальний мітинг проти російської агресії", - йдеться у повідомленні.

Ірина фон Бург зазначила, що до ініційованої нею міжнародної акції вже долучилися більше 30 громад у різних країнах.

Учасники міжнародного мітингу звертатимуться до Європарламенту з вимогою змусити Росію вивести з території України всі окупаційні війська і всю завезену зброю і техніку.

Крім цього, учасники акції звернуться до ОБСЄ щодо посилення спостережної місії на Донбасі та переходу роботи місії на цілодобовий режим, а також щодо контролю ОБСЄ над тією частиною українсько-російського кордону, який Україна тимчасово не контролює.

Ще однією важливою вимогою учасників міжнародної акції є звільнення українських громадян, які незаконно утримуються під арештом як на території Росії, так і в Криму - за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями.

Ірина фон Бург закликала усіх небайдужих людей світу долучитися до цієї акції, оскільки розпочата Росією гібридна війна не припиняється і продовжує забирати людські життя.

Масштабна міжнародна акція під гаслом «Стоп, Путін! Стоп, війна!» уже пройшла у багатьох країнах ЄС, США, Канади та України 10-11 червня цього року. 14 жовтня відбудеться вже друга така глобальна акція.

На сьогодні проведення акцій в підтримку України підтверджені в Цюріху, Парижі, Ліоні, Мюнхені, Франкфурті, Берліні, Ризі, Ліссабоні, Празі, Лос-Анджелесі, Будапешті, Відні, Мадриді, Неаполі, Мілані, Римі, Афінах, Варшаві, Гонконгу, Софії, Сіднеї, Лондоні і в багатьох містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-