Україна вимагає відпустити дітей, звинувачених бойовиками в

Україна вимагає відпустити дітей, звинувачених бойовиками в "шпигунстві"

Укрінформ
Українська сторона у Мінську вимагала надати інформацію про долю підлітків, проти яких в ОРДО порушено "кримінальну справу".

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила представник гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко після засідання у Мінську.

"Темою зустрічі була тема неприпустимості втягування дітей в конфлікт. Українська сторона гостро поставила питання долі підлітків, проти яких в ОРДО порушено "кримінальну справу", яких звинуватили в "диверсії". Ми розцінюємо цю ситуацію як провокацію проти дітей, порушення Конвенції прав дитини і принципу заборони втягувати дітей у конфлікти. Ми виступили з протестом, що заляканих і заплаканих дітей знімали на відео з наручниками, що це відео "зізнань", отриманих явно під психологічним тиском виклали в мережу, що діти там без адвокатів і батьків", - написала Геращенко.

Вона повідомила, що були озвучені вимоги про надання інформацію про долю дітей. "Отже, діти й досі за гратами, вони затримані, їх звинувачують в " диверсіях", " шпигунстві" і іншій маячні. А ще, представники ОРДО заявили, що відео допиту і зізнань дітей виклали в мережу...на прохання і з дозволу їх батьків!", - написала Геращенко. 

Перший заступник Голови ВР повідомила, що було досягнуто домовленості, що під час візиту на окуповану територію Тоні Фріш відвідає дітей в СІЗО. "Ми докладаємо всіх зусиль, аби підлітків відпустили", - наголосила Ірина Геращенко. 

Також розглядалось питання незаконного вивезення на територію РФ українських дітей в прийомних родинах. Валерія Лутковська вчергове передала списки цих дітей з вимогою надати інформацію про їх долю і місцеперебування. 

“Також ми поставили запитання представникам РФ, а скільки ж біженців з Донбасу перебуває зараз на їх території і має відповідний статус”, - повідомила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-