Кабмін вніс у Раду зміни до

Кабмін вніс у Раду зміни до "закону Савченко"

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Кабінет міністрів вніс до парламенту зміни до "закону Савченко".

Про це керівник МВС написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Кабмін вніс до парламенту зміни до "закону Савченко". Вбивці, гвалтівники та інші злочинці, засуджені за тяжкими статтями Кримінального кодексу, - не повинні мати жодної поблажки", - написав він.

Аваков нагадав, що ті, хто вийшов на свободу відповідно до цього закону, вже вчинили, зокрема, 27 умисних вбивств, 12 згвалтувань, 670 крадіжок.

Як повідомлялося, сьогодні на засіданні Кабміну Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що за подібні злочини треба давати пожиттєве ув'язнення, а не можливість завдяки закону виходити на свободу і знову вбивати. Голова уряду повідомив, що наступним кроком стане внесення до парламенту підготовленого МВС законопроекту про посилення відповідальності за тяжкі злочини.

Нагадаємо, Верховна Рада України 26 листопада 2015 року прийняла закон авторства Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання". Неофіційна назва документа - "закон Савченко". Закон набув чинності 24 грудня того ж року і передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-