Суд не повернув Орлова до СІЗО і не зменшив заставу

Суд не повернув Орлова до СІЗО і не зменшив заставу

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області розглянув 3 жовтня скарги облпрокуратури та захисників колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова,  підозрюваного в організації масових заворушень. І відмовив обом сторонам у задоволенні внесених апеляцій.

Таке рішення ухвалила колегія суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дослідивши представлені сторонами докази, колегія суддів ухвалила відмовити у задоволенні апеляційної скарги прокуратури на рішення Приморського райсуду Одеси щодо скасування ухвали в частині застосування до підслідного Орлова міри запобіжного заходу у вигляді внесення застави. Також суд відмовив у задоволенні скарги сторони захисту стосовно зменшення розміру застави до 400 тисяч гривень", - озвучив постанову головуючий на засіданні колегії суду Віктор Балабан.

Рішення суду не повертати до камери СІЗО Орлова, підозрюваного в організації масових заворушень в Одесі та побитті учасників мирного зібрання на площі поблизу ОДА 19 лютого 2014 року, викликало обурення близько двохсот активістів патріотичних організацій міста, що пікетували будівлю суду. Не обійшлося без сутички між ними та прибічниками "екс-регіонала" Орлова, учасників якої поліція вдалося розвести, застосувавши сльозогінний газ.

Двох учасників бійки біля будівлі суду провоохоронці затримали.

Як повідомлялося, 22 вересня облпрокуратура повідомила Орлову про підозру  у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень), ч. 1 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України. А пізніше - у незаконному перешкоджанні проведенню мітингу із застосуванням фізичного насильства, що кваліфіковано за ознаками ст. 340 Кримінального кодексу України.

19 лютого 2014 року активісти одеського Євромайдану проводили на площі перед ОДА акцію "Досить стріляти!". Коли до мітингувальників вийшов тодішній голова ОДА Микола Скорик і почав виправдовувати застосування сили та зброї проти учасників столичного Євромайдану, його освистали. Після того як Скорик повернувся до адмінбудівлі, на площу прибули кілька автобусів, з яких вийшли близько двохсот екіпірованих у захисне спорядження осіб, озброєних дерев’яними битами, кийками та металевими прутами, з наклейками на одягу "Стоп Майдан!" і георгіївськими стрічками.

Вони жорстоко побили учасників мирного пікету, в тому числі й журналістів, за повної бездіяльності присутніх на площі працівників міліції. Було розбито фото- і відеокамери журналістам, які висвітлювали акцію поблизу будівлі ОДА.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-