Гройсман вибачився перед львів'янами за бездіяльність Зубка

Гройсман вибачився перед львів'янами за бездіяльність Зубка

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вибачився перед львів'янами за те, що протягом двох місяців питання палаючого терикону не було вирішене віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, який мав відповідне доручення.

Про це Гройсман заявив у ефірі Львівської обласної державної телерадіокомпанії.

"Я хочу вибачитися за терикон, що два місяці віце-прем'єр-міністр, якому доручив, нічого не зробив, на превеликий жаль. Я зробив йому зауваження з цього приводу з точки зору, що байдужість і безвідповідальність я терпіти не буду. Вибачте, що мій колега так несерйозно поставився до цієї проблеми", - сказав Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що давав доручення врегулювати проблему палаючого терикону на Львівщині віце-прем'єр-міністру - міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку.

"На превеликий жаль, він за два місяці нічого не зробив у цьому питанні. Я був вимушений передоручити це віце-прем'єр-міністру Кістіону. Фактично, позавчора ми довели все до логічного завершення", - зазначив Гройсман.

На минулому засіданні 27 вересня уряд прийняв рішення про виділення додаткових коштів на врегулювання цього питання. "Зараз питання по терикону буде вирішуватися у штатному режимі", - зазначив він.

Нагадамо, на Львівщині рятувальники уже півроку гасять терикон ПАТ "Львівська вугільна компанія" ДП "Львіввугілля".

Палаючий терикон розташований між населеними пунктами Городище, Межиріччя, Сілець на Сокальщині та Соснівкою, що підпорядкована Червоноградській міській раді.  Місцеві мешканці скаржаться на погане повітря і сморід, втім пожежу досі не ліквідували.

Зазначимо, що це питання підіймалося на останній сесії обласної ради Львівської області. Там заявили, що терикон може стати наступною еко-катастрофою після Грибовичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-