Ручне управління енергосистемами врятувало Україну від загрози з боку Росії - НАТО

Ручне управління енергосистемами врятувало Україну від загрози з боку Росії - НАТО

Укрінформ
Передові технології не завжди є запорукою надійного захисту від кібератак противника. Можливість України перейти на ручне управління енергосистемами дозволило врятувати ситуацію в результаті кібератак з боку Росії.

Про це під час дискусії щодо загроз кібертероризму у рамках Євопейського форуму з кібербезпеки у Кракові (CYBERSEC) заявив представник генсека НАТО з питань нових викликів безпеці НАТО Джемі Шеа, повідомляє кореспондент Укрінформу в РП.

"Перехід на ручне управління енергосистемами врятувало Україну від загрози", - заявив Шеа.

Він зазначив, що йдеться про кібератаку з боку Росії на "Прикарпаттяобленерго" у грудні минулого року.

Інші учасники дискусії погодилися, що подекуди наявність застарілого обладнання не є недоліком, а навіть перевагою у світлі використання противником новітніх технологій.

Як повідомлялося, 23 грудня 2015 року сталась перша у світі підтверджена атака, спрямована на виведення з ладу енергосистеми: російським зловмисникам вдалось успішно атакувати комп'ютерні системи управління в диспетчерській "Прикарпаттяобленерго". Тоді було вимкнено близько 30 підстанцій, близько 230 тисяч мешканців залишались без світла до шести годин. Атака відбувалась із використанням троянської програми BlackEnergy.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-