Луценко хоче повернути «Укрзалізниці» 10 тисяч вагонів

Луценко хоче повернути «Укрзалізниці» 10 тисяч вагонів

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко у рамках кримінального провадження  хоче повернути "Укрзалізниці" 10 тисяч вагонів, які орендує фірма "Лемтранс" олігарха Ріната Ахметова.

Про це генпрокурор розповів кореспондентові "Української правди" у рамках проекту "Один день з...".

"Товариш Кривопішин знахабнів. Мало йому всього накраденого, так він відновлюється через суди і активно засилає гінців. Але мене найбільше цікавлять 10 тисяч віджатих у держави вагонів приватної компанії, за які я воюю з 2006 року", - говорить слідчим Луценко.

"Ці вагони "Лемтрансу" - довгограюча історія. Якщо опустити подробиці, суть у тому, що у 2006, а потім і в 2010 році "Укрзалізниця" фактично передала вагони в оренду компанії, акціонером якої є Рінат Ахметов", - додав він.

Генпрокурор наголосив, що повернення "Укрзалізниці" 10 тисяч вагонів для нього питання номер один.

"А конкурс був? На яких підставах вони взагалі передали ці вагони. Якщо тендеру не було - розривайте договір до бісової матері. Може хтось дасть вигіднішу ціну, і готуйте лист на прем'єра. До вигоди договору, а саме до передбаченої ним знижки, у ГПУ дійсно є питання. Є підозра, що вона була надана неправомірно, і держава зазнала збитків у розмірі 700 тисяч доларів", - резюмував Луценка.

У липні цього року Шевченківський районний суд Києва відновив Олексія Кривопішина на посаді начальника Південно-Західної залізниці. Згідно з рішенням суду від 8 липня 2016 року, позов Кривопішина задоволений частково. Також суд постановив стягнути з ПЗЗ 444,4 тис. грн на користь позивача. Кривопішин, за даними ЗМІ, на кошти держави побудував спортивний комплекс "Олімпік Віллідж". Кабінет міністрів 25 березня 2015 року звільнив Кривопішина з посади начальника ПЗЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-