У Порошенка поки не готові назвати дату

У Порошенка поки не готові назвати дату "нормандського" саміту

Укрінформ
Саміт Нормандської четвірки відбудеться тоді, коли будуть належним чином підготовлені документи, які враховують інтереси України, і забезпечені гарантії їх виконання.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв у відповідь на прохання журналістів уточнити дату анонсованої міністром закордонних справ Франції на жовтень зустрічі у Нормандському форматі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас дійсно є консенсус щодо необхідності проведення саміту Нормандської четвірки і наразі відбувається активна робота по його підготовці. Але щодо дати саміту, то він відбудеться тоді, коли будуть належним чином підготовлені документи, які будуть враховувати передусім, у тому числі інтереси української сторони", - сказав Єлісєєв.

У цьому контексті він зазначив, що підписаний 21 вересня в Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи документ щодо розведення військ від лінії розмежування в 3-х точках, є дуже важливим, але маленьким кроком. Для збереження сталого миру і виконання всього безпекового компоненту Мінських угод належить зробити ще дуже багато, наголосив заступник глави АПУ. Він повідомив, що активна робота з підготовки саміту активно ведеться в різних форматах, у тому числі вона відбувається і на рівні дипломатичних радників. За словами Єлісєєва, у нього майже щодня відбуваються телефонні переговори з цього питання з німецькими та французькими колегами, зокрема такий діалог відбувся і сьогодні. 

Єлісєєв підкреслив, що до цього процесу дуже активно долучений Президент України, окрім того Україна активно координує свої позиції і підходи зі Сполученими Штатами.

"Дуже важливо, щоб всі сторони погодилися з ініціативою Президента України щодо необхідності підготовки так званої дорожньої карти виконання Мінських домовленостей, яка має передбачати чітку послідовність дій і чіткі гарантії того, що підписане буде дотримано. Питання гарантій для України в контексті Будапешта є дуже чутливим. Тому хотіли, щоб ці гарантії були дуже потужні і забезпечені з боку провідних міжнародних партнерів", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-