Гармс про Донбас: Немає сенсу у виборах під дулом пістолета

Гармс про Донбас: Немає сенсу у виборах під дулом пістолета

Укрінформ
Для проведення виборів на Донбасі необхідно реальне встановлення миру та повне виведення зброї.

Про це заявила євродепутат Ребекка Гармс в інтерв'ю DW після відвідин сходу України. 

"На мою думку, немає жодного сенсу проводити вибори під дулом пістолета. До тих пір, поки там будуть солдати у бойовій готовності і самопроголошені ватажки сепаратистів, які за допомогою збройного насильства контролюють ситуацію разом із новоствореними мафіозними структурами, мені важко уявити, що має сенс проводити там вибори. Я виступаю за вибори та нормальний процес децентралізації. Але для цього мають бути відповідні передумови. Сепаратисти й самі говорили, що вони хочуть виборів, що відповідають стандартам ОБСЄ. Але для цього треба вивести озброєння з Донбасу. І ці вибори потребуватимуть справжнього контролю", - наголосила вона.

Гармс також зазначила, що не поділяє точки зору міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра щодо необхідності схвалити закон про вибори та особливий статус Донбасу одразу після розведення військ у трьох пілотних зонах.

"Якщо чесно, я не знаю, чому на цьому постійно наголошують. І не розумію, чого сподіваються досягти Еро, Штайнмаєр та інші за допомогою проведення виборів за нинішніх обставин. Досягти за їхньою допомогою стабілізації неможливо, якщо не вивести зброю з Донбасу. Той, хто бажає досягти миру та безпеки, відновлення та примирення, той мусить подбати про те, аби прибрати звідти зброю. Я не проти планування виборів, але усьому свій час", - сказала євродепутат.

Фото: commons.wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-