Пропозиції щодо нової виборчої системи можуть подати за місяць – Черненко

Пропозиції щодо нової виборчої системи можуть подати за місяць – Черненко

Укрінформ
Робоча група на чолі з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм продовжує роботу над напрацюванням пропозицій щодо законопроекту про нову виборчу систему народних депутатів і вже за місяць може передати на розгляд керівників фракцій свої рекомендації.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів народний депутат від фракції БПП, член робочої групи Олександр Черненко.

"Буквально вчора було чергове засідання робочої групи в Парубія - це вже п'яте, здається, засідання. Ведуться дискусії між політиками, експертами, розглядаються варіанти зареєстрованих у Верховній Раді законопроектів, але однак рішення прийматимуть керівники фракцій. Робоча група Парубія може дати лише свої рекомендації... Думаю, протягом місяця робоча група вже вийде на якийсь результат, і слово буде вже за керівниками фракцій", - зазначив Черненко.

За його словами, в парламенті на сьогодні вже зареєстровано багато різних законопроектів "на будь-який смак" щодо нової виборчої системи, й тепер лише політики повинні знайти консенсус, під який із цих законопроектів є достатня кількість голосів.

У свою чергу, керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк наголосив, що робота над напрацюванням компромісного рішення із запровадження нової виборчої системи не припинялася і ведеться щодня, але поки відчутних результатів немає.

"Робоча група є, результатів поки немає. Загальна основа, яка погоджена - тільки пропорційна система з відкритими списками. Але зараз сидять юристи і думають як це просунути. Ми кожного дня над цим працюємо, представники різних фракцій", - сказав Березюк.

Як повідомляв Укрінформ, у Коаліційній угоді, підписаній ще в грудні 2014 року, міститься пункт про відмову від змішаної (пропорційно-мажоритарної) виборчої системи та запровадження в Україні пропорційної виборчої системи до Верховної Ради з відкритими списками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-